panelarrow

Reflektioner från Roberth

version 6 av mitt webbhem

Arbetslösa ska kontrolleras ännu mera i framtiden

| 0 comments

Det är sorgligt hur myndigheterna jagar de arbetslösa som redan befinner sig i värsta skiten.

Nu ska de kontrolleras desto mer, inte bara att de ska ha krav på sig att söka jobb vilket är ett krav jag kan köpa lite men att de dessutom nu ska ha en handlingsplan där de ska kunna redovisa varenda jobbsökaraktivitet, samt att det ska ske uppföljning på dessa.

Känns lite som att Arbetsförmedlingen med detta behöver nyanställa många nya om de ska kunna uppfylla detta och samtidigt hjälpa folk?

Jag hoppas detta inte går igenom, tycker synd om de arbetslösa.

Jag tror det finns bara en lösning i framtiden, slå ihop Arbetsförmedlingen med Försäkringskassan och Socialkontoren. Endast där får man bra hantering av folk utan arbete, sjukdomar, eller annan nöd i livet samt kan spara genom att samlokalisera bättre.

Dessutom borde staten vid ett sådant ihopslagande även i lagen definiera att minst varje kommun ska ha dessa kontor PLUS tjänster för kronofogd, skatteverket, konsumentrådgivning / konsumentombudsmannen. Alltså ett bredare servicekontor vilket alla skulle tjäna på.

Så vad borde platsförmedlare göra i framtiden inom ett sånt kontor?  Sluta med sitt överförmynderi av medborgare och istället satsa på att jaga mer arbeten till de arbetslösa. Mindre kontrollorgan och mer hjälpande organ.

Läs artikeln i Aftonbladet:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17682209.ab

Avundas inte alls de arbetslösa, är glad över att jag har ett arbete och slipper denna tortyr som vissa får utstå.

 

Leave a Reply

Required fields are marked *.