panelarrow

Reflektioner från Roberth

version 6 av mitt webbhem

Botox i hjärnan för att bota huvudvärk

| 0 comments

Det låter som ett aprilskämt, men nej det är det inte, utan ett gäng Norska forskare på universitetet i Trondheim (NTNU) som är övertygade om i sin teoretiska sfär att detta är en möjlig och bra metod för att lindra Hortons huvudvärk, d.v.s. klusterhuvudvärk.

Nu påstås det i exempelvis artikeln hos DN (Dagens Nyheter) att denna form av huvudvärk/migrän är ovanlig, detta är inte helt sant, däremot är den ofta dåligt diagnostiserad i många länder, även vanlig migrän är det ofta.

Jag ser detta som ett löjligt forskningsresultat, spruta in botox genom näsan, detta får mig enbart att tänka på en sak, lobotomi. Är inte detta nära på samma sak?  De sprutar in detta på samma ställe och får en liknande effekt där hjärnan stoppar upp med viss “kommunikation” mellan hjärnhalvorna? Bara min reflektion.

Jag själv lider lite av migrän/huvudvärk men i lindrigare form och skulle aldrig komma på tanken att göra något så här galet även om jag hade Hortons huvudvärk (vilket jag inte vet).

Oftast lider de flesta av magnesiumbrist, kan säkert också ibland vara dålig kost och vätska, många slarvar med sådant idag, speciellt med tanke på all halvfabrikat och helfabrikat som ibland kan vara rena gifterna som folk stoppar i sig.

Källor:
DN: http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/botox-i-hjarnan-kan-bota-varsta-huvudvarken/
Forskning.no: http://www.forskning.no/artikler/2013/oktober/368780
Gemini.no: http://gemini.no/2013/10/botox-mot-selvmordshodepine/

Leave a Reply

Required fields are marked *.