panelarrow

Reflektioner från Roberth

version 6 av mitt webbhem

Hysteri med aktiva WWW funktioner

| 0 comments

Är det något som jag reagerar mycket på dessa dagar är det alla webbplatser med bra “moderna” web design och funktioner / funktioner men, ja ett stort men…

  • Varför lägga till videoklipp som automatiskt spelar upp när du laddar en vanlig webbsida (mest normala för reklam och nyheter)?
  • Varför på huvudsidorna av webbsajter som har funktioner som kräver tillägg som Flash eller Java som gör sidan laddar långsammare för alla med äldre datorer eller dåliga installationer?
  • Varför använda popup-fönster eller lager så att besökarna får en questionary? Ja, jag sa besökare och inte webbplatsmedlemmar som skulle vara en helt annan historia.
  • Varför göra det så stort med Responsive Design att fortfarande många webbplatser saknar med denna kompabilitet? Förvisso är uttrycket Responsive Design ganska nytt men redan i året 1993 när jag först började att utveckla för webben och HTML var det huvudsakliga syftet med det att webbplatser som bör fungera i alla typer av webbläsare eller enheter. Många utvecklare har senare inte brydde sig om detta och gjort webben mer till en media lekplats och gjort det svårare att automatiskt fungera i alla typer av enheter.
  • Varför har fortfarande alla stora webbläsare som Internet Explorer (inte inklusive Spartan ännu), Google Chrome och Firefox fortfarande problem med prestanda och krascher? Deras huvudsakliga fokus bör vara att texten, för det andra bilder och tredje och mindre viktiga web browser skript och tillägg. Så alltid tolka upp (skapa i en webbläsare) en webbsida att arbeta i den ordningen och om skript och tillägg som orsakar problem de inte borde orsaka problem för text och bilder.
  • För mycket reklam annonser på många webbplatser, ofta fullständiga artiklar som ser ut för att vara en del av sajten som är också reklam för att lura besökarna.
  • Ny slags slags reklam som använder sig av pop-up lager som långsamt från botten eller toppen av en webbsida att komma fram när du skrollar dig fram i sidan, du kan alltid stänga dem, men fortfarande mycket irriterande.

Detta var en hel del, men jag har mycket mer i lager för framtiden.

Mina rekommendationer till alla web utvecklare, gör det enkelt, lägg till funtioner och finesser som inte stör era besökare, i alla fall inte förstagångs besökare.

Leave a Reply

Required fields are marked *.