panelarrow

Reflektioner från Roberth

version 6 av mitt webbhem

Att leva som på 80-talet idag

| 0 comments

Möt familjen som lever som på 80-talet idag år 2013, de har tagit beslutet att inte ha någon lyx i livet som är tillverkat efter 1986 bortsett från deras bil.

Allt detta är en upprinnelse efter att ett av deras barn en dag på sommaren hellre ville sitte inne och spela på iPad än att vara ute och leka med pappan.

Detta är något som jag också har funderat på, är det sunt som dagens familjer lever, de stressar, en massa elektroniska leksaker och skärmar av sig IRL socialt och ofta enbart har ett socialt liv via mobiltelefon och internet.

Kan vara intressant att få en uppföljning från denna familj efter ett eller två år för att se hur det gick och vilka svårigheter de stötte på bortsett när de ska betala räkningar och sin nyare bil. Exempelvis hur svårt får barnen i skolan av sin livsstil, speciellt avsaknaden av modern klädstil och prylar. Det är ofta hård press på barn i skolan om att vara moderiktig, att vara med i tiden, inte visa fattigdom och gärna skryta över prylar eller resor (detta sista kanske är mer vuxna).

DN artikel:
http://www.dn.se/ekonomi/de-lever-som-om-det-var-1986/
Toronto Sun artikel:
http://www.torontosun.com/2013/08/31/guelph-family-lives-like-its-1986

Leave a Reply

Required fields are marked *.